ONS CURSUSAANBOD

Bekijk hieronder ons aanbod aan cursussen. Mocht u meer willen weten over een bepaalde cursus, neem dan gerust contact met ons op.

INCONTINENTIE BIJ KINDEREN

24 SEPTEMBER 2021

Na deze eendaagse cursus heeft u handvatten tot een constructieve opbouw voor uw osteopatische behandeling op het gebied van (bed)plasproblematiek

Meer informatie

EMBRYOLOGIE / BLECHSCHMIDT

13 T/M 15 OKTOBER 2021

In de moderne geneeskunde wordt over oorzaak en gevolg op dezelfde manier nagedacht als gebruikelijk is voor de levenloze natuur. Bestaat er een methode die aanvullend op deze natuurwetenschappelijke methode meer geschikt is om het levende aan het organische te begrijpen? In deze cursus wordt zo’n methode, de fenomenologie gepresenteerd en geoefend.

Meer informatie
Embryologie / Blechschmidt
Safety bij orgaanproblematiek

SAFETY I BIJ ORGAANPROBLEMATIEK

22 OKTOBER 2021

Met een bepaalde regelmaat komen er patiënten in de osteopatische praktijk met klachten als druk op de borst, benauwdheid en/of vage buikklachten. Een aantal patiënten consulteren ons zonder tussenkomst van een huisarts/specialist.

Meer informatie

EMBRYOLOGIE (VERVOLGDAG)

12 NOVEMBER 2021

In de vervolgcursus Embryologie behandelt Guus van der Bie drie onderwerpen: organogenese, de skeletontwikkeling en de ontplooiing van de schedel. Volgens Blechschmidt zijn in de embryonale ontwikkeling morfogenetische processen werkzaam, die zich in het latere leven als psychologische vermogens van de mens zullen openbaren.

Meer informatie
Embryologie / Blechschmidt
Safety bij orgaanproblematiek

SAFETY II BIJ ORGAANPROBLEMATIEK

24 NOVEMBER 2021

In deze cursus zal het accent komen te liggen op de relatie met osteopathie, aan de hand van casuïstiek. Tijdens deze vervolgcursus wordt ook veel geoefend (op elkaar). Aan bod komen verdieping van het diagnostisch proces en beoordelen van vitale functies. We richten ons met het oefenen m.n. op cardiale, pulmonale- en abdominale klachten in relatie tot de klacht(en) van een patiënt.

Meer informatie

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle cursussen