Cursusaanbod

Bekijk hieronder ons aanbod aan cursussen.
Mocht u meer willen weten over een bepaalde cursus, neem dan gerust contact met ons op.

EMBRYOLOGIE / BLECHSCHMIDT

In de moderne geneeskunde wordt over oorzaak en gevolg op dezelfde manier nagedacht als gebruikelijk is voor de levenloze natuur. Bestaat er een methode die aanvullend op deze natuurwetenschappelijke methode meer geschikt is om het levende aan het organische te begrijpen? In deze cursus wordt zo’n methode, de fenomenologie gepresenteerd en geoefend.

SAFETY I BIJ ORGAANPROBLEMATIEK

Tijdens deze cursusdag staan de anamnese en lichamelijk onderzoek van hart, longen en de buik centraal. Bij de anamnese bespreken we de belangrijkste vragen en daarna stap voor stap de onderdelen van het lichamelijk onderzoek. Na de theoretische start gaan we uitgebreid oefenen. Tijdens deze cursus oefenen we op elkaar.

Safety bij orgaanproblematiek
Safety bij orgaanproblematiek

SAFETY II BIJ ORGAANPROBLEMATIEK

In het kort worden de onderzoekstechnieken uit Safety 1 herhaald. Er worden een aantal onderzoekstechnieken (extra) besproken die we eenvoudig in de osteopatische praktijk kunnen toepassen, welke bij Safety 1 nog niet aan bod zijn gekomen.

Aan de hand van diverse casussen, die in de osteopatische praktijk kunnen voorkomen, wordt er gekeken of er onderliggende problematieken zijn die zorgen voor een contra-indicatie of relatieve contra-indicatie voor de osteopatische behandeling.